Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън преди последното си състезание за Макларън: Надявам се приятелствата да останат

Хамилтън преди последното си състезание за Макларън: Надявам се приятелствата да останат

45
0
Бразилия,Люис Хамилтън,Макларън

Докато Себастиян Фетел и Фернандо Алонсо се изправят в решителна битка за титлата при пилотите, Люис Хамилтън пък е изправен пред своето последно състезание за екипа на Макларън. Шампионът за 2008 г. ще замени Михаел Шумахер в екипа на Мерцедес. Така финалът на сезона се очертава като изключително емоционален за голяма част от пилотите.

„Това е една неповторима ситуация, в която още не съм изпадал“, обясни Хамилтън на пресконференцията днес. „Това ще е последното ми състезание за отбора, в който израснах. Със сигурност ще е трудно. Въпреки това ще дам всичко от себе си и ще се опитам да спечеля. Както и през миналата седмица. Тук в Бразилия обаче все още не съм печелил.

Ще се опитам да победя Фелипе, защото той изглежда твърдо решен да спечели“, продължи Хамилтън с усмивка. Именно на това трасе той стана световен шампион за сметка на бразилеца, който взе победата на Интерлагос през 2008 г., но Хамилтън спечели титлата в последния завой.

„Състезанията тук винаги са чудесни. Надявам се и сега да е така.

Имам чудесни спомени от престоя си в Макларън. Чудесни преживявания, много приятели, които се надявам да останат такива и след това състезание. Въпреки че ще се състезавам за Мерцедес, ще наминавам често на обяд или вечеря през моторхоума на Макларън, защото яденето там е чудесно. Надявам се и в Мерцедес да е такова.

Ще остана с чудесни спомени от отбора. С него постигнах първата си победа, титлата си, началото на кариерата си. Вероятно ще запомня и този уикенд.“