Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън предлага подарък на феновете, които бяха на Спа миналата неделя

Хамилтън предлага подарък на феновете, които бяха на Спа миналата неделя

2876
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън предлага подарък на феновете, които бяха на пистата Спа-Франкоршамп миналата неделя, но не гледаха състезание от Формула 1

Седемкратният световен шампион предизвика яда на шефовете на спорта, заявявайки, че зрителите на белгийското трасе би трябвало да получат обратно парите си за билети. Сега през акаунт в Инстаграм феновете са насочвани към страница, на която да попълнят данните си и да предоставят доказателство, че наистина са били на белгийското трасе – например снимка на билетите си. Самият Хамилтън сподели информацията на стори в Инстаграм.

От Формула 1 обявиха, че обмислят ситуацията заедно с организаторите. От пистата бяха категорични, че няма да дават обещания, ако не могат да ги изпълнят.

„Стефано [Доменикали] и промоутърът разглеждат ситуацията. Това е въпрос, касаещ организаторите“, заяви шефът на Мерцедес Тото Волф. „Всички сме заедно в спорта, така че ако ситуацията струва нещо на Стефано, то тя струва и на отборите, тоест индиректно така или иначе ще дадем средства. Но мисля, че въпросът може да бъде разрешен между притежателя на търговските права и промоутъра, ние не сме част от това.“

Междувременно Хамилтън загуби цялата втора петъчна тренировка на пистата Зандвоорт. Формула 1 този уикенд е на нидерландското трасе, което приема Гран при за първи път от 36 години насам. Две задвижващи системи на Мерцедес се повредиха през първия ден изпитания. В първата сесия Себастиан Фетел спря на пистата, а във втората – Хамилтън. От Мерцедес съобщиха, че не са имали никаква индикация за повреда в агрегата на седемкратния световен шампион и тепърва ще установяват каква е повредата.

Според британските таблоиди пък фен на Хамилтън е платил 1600 паунда за специално изпълнение по време на уикенда на Зандвоорт. Нийл Стийл дал парите за надпис във въздуха, гласящ: „7X WDC… SIMPLY LOVELY #TEAMLH“ (от англ. – седемкратен световен шампион, просто чудесно).