Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Преминавам през крайно труден момент, светът ми се обърна наопаки

Хамилтън: Преминавам през крайно труден момент, светът ми се обърна наопаки

38
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Люис Хамилтън преминава през тежък период в живота си, опитвайки се да се справи с раздялата с приятелката си Никол Шерцингер, призна самият пилот. Това обаче не пречи на работата му, категоричен е англичанинът.

Има хора, които могат да сдържат емоциите си. Работя с финландски треньор например и той не показва никакви чувства, умее да ги контролира – обясни пилотът на Мерцедес в интервю за Скай Спортс. – Аз не съм такъв и това много пъти ми е докарвало неприятности. По принцип ми е много, много трудно да се боря с емоциите си. Преминавам през… Давам всичко от себе си, за да съм позитивно настроен, но преминавам през крайно труден момент сега заради загубата на много, много специален човек в живота ми. Светът ми се обърна наопаки, но имам работа за вършене…

На уточняващия въпрос дали говори за Никол, Хамилтън отговори:

– Да… Но имам работа – да мотивирам екипа си. Ако се появя увесил нос и излъчващ негативна енергия, това се отразява на работещите ми денем и нощем механици. Не желая подобно нещо. Затова изключително упорито се старая да се стегна, да държа високо глава, но наистина е трудно. По принцип изключвам, след като се кача в колата. Там аз контролирам всичко и съм в собствения си свят. В болида съм сам и не съществува нищо друго. Точно тогава се чувствам най-добре и най-комфортно.

Хамилтън имаше известни грижи с болида си, като постепенно ситуацията се подобри с напредване на сезона. Той все още не се чувства напълно удобно в кокпита, но работи упорито в тази посока:

Знам, че разполагам с автомобил, с който мога да се състезавам в челото. Идват и нови неща за колата и чувствам, че просто трябва да изчакам времето си, да съм търпелив, тъй като съм наясно, че нещата в един момент ще се подредят. Усещам, че Бог има план и трябва да се придържам към него. Тази година не мисля, че карах по най-добрия възможен начин заради тесния работен прозорец на колата – ако не го уцелиш, представянето е лошо. Иска ми се нещата всеки път да са наред, но не винаги се получава. Карам болид, който е създаден около други пилоти – Михаел [Шумахер] и Нико [Розберг], така че се старая да адаптирам уменията и начина си на управление.

Що се отнася до съперниците му на пистата, то пилотът на Мерцедес неведнъж е споделял колко уважава Фернандо Алонсо. Този път Люис обясни как възприема и Себастиан Фетел.

– Виждам обиколките му, начинът на представяне и той очевидно е невероятен, много специален пилот. Състезавал съм се с него във Формула 3, май дори бяхме заедно на подиума в една надпревара. Мисля, че Пол ди Реста го победи в F3 със старата ми кола. Стореното от Фетел през последните няколко години е феноменално. Но понякога, когато гледам онборд кадри от Ред Бул-а от последните сезони, си мисля: „Иска ми се да можех да карам нещо такова“. Сега чувствам, че имам такъв автомобил и разбирам защо е на върха от толкова време. В крайна сметка обаче всеки трябва да си свърши работата с инженерите, да е прецизен до перфектност и той очевидно е. Колкото повече остарявам и се състезавам с него, толкова повече го уважавам – заяви Хамилтън.