Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: При Мъри в играта са само той и ракетата; в моторспорта...

Хамилтън: При Мъри в играта са само той и ракетата; в моторспорта има далеч повече елементи

46
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели полпозишъна за Гран при на Германия, но финишира едва пети в надпреварата. Настроението на световния шампион във Формула 1 за 2008 г. след това не бе никак блестящо. Това пролича по един от коментарите му след финала на състезанието на Нюрбургринг, което се проведе в деня, когато Анди Мъри стана първият британец, спечелил Уимбълдън след 77 години без титла за Великобритания в този тенис турнир от Големия шлем.

Аз съм в различна ситуация спрямо Анди Мъри. Много е стабилен, но в случая в играта участват той самият и ракетата му. В автомобилния спорт има страшно много елементи: колата, окачването, електрониката, двигателя, гумите. Всичко трябва да е на ниво, за да се представиш и ти добре. Няма значение дали съм в същата психологическа зона като Мъри, тъй накрая всичко ми се отнема от гумите – заяви пилотът на Мерцедес, цитиран от Индипендънт.

Според таблоидите на Острова настроението на Хамилтън обаче е толкова мрачно не само заради неуспеха на писта, а и заради раздялата му с Никол Шерцингер. Новината за поредното им скъсване бе разгласена малко след домашния му старт на Силвърстоун, след като липсата на певицата до състезателя бе коментирана още на трасето. Нито Люис, нито Никол имат официален коментар по въпроса дали са заедно или не.

Хамилтън има три първи позиции в изминалите досега девет състезателни уикенда, но така и не стигна до победа за разлика от съотборника си Нико Розберг, който е с два успеха този сезон (в Монако и Англия).

Не мисля, че хората осъзнават колко лошо е за нас, че ще пропуснем теста (за млади пилоти на Силвърстоун). Когато тръгнем за Унгария, останалите ще са изпробвали различни налягания в гумите. Ние ще работим на сляпо. Не би трябвало да сме в тази позиция. Титлата? Наистина няма никакъв смисъл да мисля за това – особено при положение, че Себастиан Фетел е почти 60 точки напред – допълни англичанинът. – Трябва да се занимавам с нещо, в противен случай съзнанието ми се лута. Но да съм зад волана все още е любимата ми дейност или да правя музика в студиото. В момента даже постигам повече успехи в студиото.

По-късно пилотът заяви, че коментарът за Мъри е бил неразбран и написа в Туитър акаунта си:

– Не вярвайте на написаното във вестниците. Стореното от Анди Мъри е забележително и съм щастлив за него, голям фен съм (му).