Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ред Бул са по-уверени в атака

Хамилтън: Ред Бул са по-уверени в атака

26
0

Пети и осми ще се наредят на стартовата решетка за Гран при на Монако пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

– Вложих всичко в тези три сесии, особено в последната си бърза обиколка, в която изстисках и последните капки скорост от болида си – нямаше абсолютно никакъв останал резерв! – бе емоционалният коментар на Хамилтън. – Докоснах всички възможни бариери, използвах цялата ширина на трасето и заради това съм доволен от представянето си. Ясно е обаче, че Ред Бул имат повече аероприлепяне, особено в средния сектор. Минават на пълна газ по-рано от нас, изнасят повече скорост в кривите на завоите и това им дава по-голяма увереност да атакуват.

Бътън от своя страна призна, че може би е сбъркал като не опита да направи квалификационен тур в Q3 с по-твърдия тип гуми, тъй като с тях МР4-25 вървеше по-добре в началото.

– И ние като всички останали сложихме меките, а с тях имах проблеми – нестабилна задна част, дестабилизирана предница в нискоскоростните завои. Никак не беше приятно. Не знам и какво точно си мислеше Фелипе [Маса] в Q3 – на пистата имаше само 10 болида, така че би трябвало да е по-лесно да се дръпнеш от пътя на друга кола. Предполагам, че не следеше нещата в огледалата си. Не знам какво време щях да дам в този тур, но е дразнещо, че такова нещо му повлия. Следващият също пострада заради лошото преминаване на старт-финалната права – разочарован бе Дженсън.