Начало Лайфстайл Хамилтън с нов треньор

Хамилтън с нов треньор

160
0
Люис Хамилтън

С нов треньор изкара зимната си подготовка Люис Хамилтън, като финландецът Анти Виерула остава с пилота на Макларън и през сезона във Формула 1. Двамата заедно преодоляха изпитанията на програмата, проведена в планините на Колорадо. Мястото (с надморска височина от 2600 до 3700 м) бе избрано с цел максимално подобряване сърдечно-съдовата дейност на пилота.

Хамилтън и Виерула правиха дълги преходи в снега, караха ски (крос-кънтри) и работеха в тренировъчната зала. Общите им занимания ще продължат и през сезона, като финландският специалист ще координира фитнес програмата на англичанина, диетата му, както и ще се грижи състезателят да е във върхова форма за крайно натоварващия календар от цели 20 старта за 2011 г.

Предишният треньор и физиотерапевт на Хамилтън Клейтън Грийн бе назначен на по-висока позиция в отбора – в програмата за високи постижения, провеждаща се в завода в Уокинг. По този повод, както и поради идването на Анти, управляващият директор на Макларън Рейсинг Джонатан Нийл заяви, че в тима винаги са се стремили към подобряване и подсилване добрите страни на всеки един отдел.

Убедени сме, че сме събрали най-опитните и способни хора, които да се грижат за тренировъчния режим на Люис – допълни той.