Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: На първа редица съм, с различни гуми сме

Хамилтън: На първа редица съм, с различни гуми сме

7432
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън остана втори в квалификацията за Гран при на Абу Даби, но ще стартира в последния кръг от Формула 1 за сезон 2021 с различни гуми спрямо тези на основния си съперник за титлата Макс Верстапен. Седемкратният световен шампион ще е с медиум, докато пилотът на Ред Бул, който ще потегли от полпозишън – със софт.

„Просто не можахме да отговорим на тази обиколка. Беше фантастичен тур и поздравления за Макс – заслужава пола. Но ми се иска да мисля, че и ние сме в добра позиция с тези гуми за утре. Надявам се да направим силно състезание“, коментира Хамилтън

„В първия си бърз тур (в Q3) изгубих малко време в пети завой. Последната ми обиколка бе чиста, просто не можех да съм по-бърз. Не знам дали беше подготовка на гумите, температурата на пистата или нещо друго. Каквото и да бе, не бях в състояние да победя времето, което той даде. Напълно си заслужи първата позиция.“

„На първа редица съм, с различни гуми сме и съм благодарен, че го виждам къде е. Ще се опитаме да работим по-нататък.“

Англичанинът сподели, че в Мерцедес изобщо не са обсъждали възможността за изтегляне. Шефът на екипа Тото Волф пък обобщи ситуацията така: „1:0 за тях“.

„Аз обаче предпочитам старт от втора позиция с медиум. При потеглянето това ще е известен недостатък и при първите 6-7 обиколки, ако Макс кара бързо. И да отвори разлика, не е кой знае какво предимство. Ние можем да направим по-дълъг стинт, агресивна пресичаща стратегия. Ще изследваме различни варианти. Да, тревожа се за утре, защото нашите гуми не работеха както трябва в дългите серии. Мисля, че Люис ще е пределно мотивиран за утре“, каза Волф.