Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: С Розберг пак сме приятели

Хамилтън: С Розберг пак сме приятели

56
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Сагата за отношенията на Люис Хамилтън и Нико Розберг продължи и днес с поредния си епизод: английският пилот на Мерцедес написа в Туитър, че отново е приятел със съотборника си.

Проблемите помежду им станаха публично достояние в Монако след излитането на Розберг от пистата в края на Q3. Съмненията дали действието е било грешка или нарочно останаха, въпреки че стюардите не намериха доказателства за умисъл. Хамилтън обаче демонстрира крайно лошо настроение до днес, когато публикува в Туитър следното/

Приятели сме от дълго време и като приятели имаме добри и лоши моменти. Днес говорихме и всичко е наред, още сме приятели #няма проблем.

Обратът е интересен, като се има предвид, че Хамилтън каза пред Скай Спорт след Гран при на Монако, че с Нико са „не приятели, а колеги”.

Днешната промяна в отношението на Люис е в желаната от председателя на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда посока. Трикратният световен шампион бе особено ядосан на англичанина заради поведението му след надпреварата и заяви, че ще оправи всичко преди следващия старт – в Канада.

Междувременно още двама шампиони от F1 – Мика Хакинен и Джон Съртис – разкритикуваха поведението на Хамилтън в Монако.

Според финландеца Люис дори трябва да се извини на съотборника си, тъй като „една от характеристиките на добрия победител е да знае как да губи”.

Трудно е да се каже дали нещо ще се промени сериозно в отношенията им. Не знам дали Люис дори е мислил да се извини за поведението си. Това е нещо строго индивидуално. Но според мен една от характеристиките на добрия победител е да знае как да губи – заяви Хакинен.

Съртис от своя страна сподели, че не се съмнява изобщо в таланта и способностите на Люис, но никак не е впечатлен от начина му на държание по време на уикенда за Гран при на Монако:

Онова, което видях и чух в Монако, не ми хареса. Разбирам разочарованието на Люис от загубата на възможност в онази последна обиколка. Но според мен реакцията спрямо съотборника му бе погрешна.