Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Със сигурност не можеше да стане по-лошо

Хамилтън: Със сигурност не можеше да стане по-лошо

5149
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Иван Тенчев, Шанхай. Люис Хамилтън бе крайно разочарован от 18-ата позиция в квалификацията за Гран при на Китай след второто място, което спечели в спринта, който се проведе по-рано днес на пистата в Шанхай.

„Направих доста промени за квалификацията“, заяви Хамилтън след отпадането си в Q1. „На някои места не беше зле, но не можах да спра на завой 14. Но каквото, такова. Тази сутрин с Джордж [Ръсел] и аз имахме много сходни настройки, но този следобед все още се опитвахме да експериментираме с колата. Аз тръгнах в различна посока и се отдалечих доста, а той пое в другата посока само, за да видим дали можем да намерим нещо.

„Нещата са такива, каквито са. Не се получи. Ще дам най-доброто от себе си, но 18-ти е доста зле. След тези промени сякаш със сигурност не можеше да стане по-лошо, но ш****и неща се случват“, допълни Хамилтън

Заради последната реплика от Скай Спортс F1 трябваше да се извинят на зрителите си. Във Великобритания подобен език може да навлече на телевизията глоба.

Междувременно бившият съотборник на Хамилтън Нико Розберг коментира пред Скай, че Люис е направил грешка като е натискал толкова при влизането в 14-ти завой, където е имало попътен вятър. Балансът на спирачките видимо е бил повече върху предните колела и задната част на колата се е дестабилизирала. От това Люис загубил 0,4 сек, с които без проблем щеше да се класира в Q2 и да продължи напред.

За Розберг бе странно и че Джордж Ръсел е изпреварил само пилотите на Хаас и Заубер в края на квалификацията.

„Труден уикенд за Мерцедес“, обобщи Розберг. „Джордж взе максимума днес и той възлезе на осмо място, само с една десета и половина по-бърз от Хаас. Това е трудно за преглъщане. Толкова е трудно и странно да се разбере как невероятният екип на Мерцедес не разбира тези нови аеродинамични правила“, заключи Розберг.