Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява да няма проблеми с издръжливостта на Хокенхайм

Хамилтън се надява да няма проблеми с издръжливостта на Хокенхайм

37
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се надява да няма проблеми с издръжливостта на болида си Мерцедес F1 W05 Hybrid по време на уикенда за Гран при на Германия.

Болидите на тима от Бракли имат грижи в това отношение от Канада насам. На пистата Жил Вилньов англичанинът не успя да стигне до финала (както и в Австралия), докато на Силвърстоун съотборникът му Нико Розберг отпадна. В Австрия и двамата трябваше да внимават с управлението.

Люис се доближи максимално до съекипника си в класирането и е само на четири точки от Розберг след победата си във Великобритания.

Чувствам, че изоставах през цялото време досега. Бях начело в шампионата за съвсем кратко въпреки взетите победите. Затова да изляза почти наравно (с Розберг) бе точно това, от което имах нужда. Втората половина от сезона ми е почти като нов старт. Битката помежду ни ще е особено близка – коментира световният шампион за 2008 г.

Пилотите на Мерцедес допуснаха един-единствен път загуба – в Канада, където пръв стана Даниел Рикиардо (Ред Бул). В останалите състезания не е печелил друг пилот освен Хамилтън и Розберг, като англичанинът е с пет успеха, а Нико – с три.

Никога не искаш да видиш как съотборникът ти отпада. Дано сме приключили с това и да се борим един с друг на пистата. Не може да имаш всичко – най-добрата кола, най-силното темпо, най-добрата скорост в края на правата и перфектна издръжливост. Нещата си имат граници. Но знам колко упорито работи отборът, за да сме колкото се може по-близо до тези показатели – допълни Люис.