Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява на дъжд в състезанието

Хамилтън се надява на дъжд в състезанието

2387
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън се надява на дъжд в състезанието с оглед на недобрата си скорост в квалификацията на суха писта. Британецът постигна 4-о време, на половин секунда от най-бързия Макс Верстапен.

След наказанието на холандеца от 3 места на грида обаче пилотът на Мерцедес ще потегли 3-и. Според Хамилтън на сухо ще бъде трудно да се бори с пилотите на Ферари и Ред Бул.

„Идвайки в Мексико, знаехме, че това трасе ще бъде трудно за нас, обясни Люис. – Дадох всичко в квалификацията и мисля, че успях да извлека максимума от колата. Но това просто не беше достатъчно за полпозишън.

Третото място ни поставя в добра позиция да се борим в състезанието. Надявам се да направя добър старт. Но за нас няма да е лесно. Ще бъде голямо предизвикателство. Пилотите на Ред Бул бяха най-бързи в дългите серии и ще бъде много трудно да останем с тях в хода на надпреварата. Но ще се опитаме да го направим.”

Хамилтън заяви още, че правилата при жълти флагове трябва да се спазват стриктно. И при нарушаването им да се налага съответното наказание.

Повод за тези коментари стана санкцията на Макс Верстапен от 3 места на грида за това, че не е намалил достатъчно именно при жълти знамена в края на квалификацията. Според Люис не е добре това, че холандецът е игнорирал жълтия флаг.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter