Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява на по-конкурентен Мерцедес догодина, Ръсел: Уверен съм, защото работим...

Хамилтън се надява на по-конкурентен Мерцедес догодина, Ръсел: Уверен съм, защото работим по новата концепция отдавна

2561
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел
Люис Хамилтън и Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

2023 г. бе първият състезателен сезон без победа за Мерцедес от 2011 г. насам. Екипът взе второто място в конструкторския шампионат, но само Ферари проби почти пълната доминация на Ред Бул. Тимът от Милтън Кийнс не спечели само една надпревара през изминалия сезон и тя бе взета от Скудерията. Въпреки неволите и трудностите през 2023-та обаче, пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел са оптимисти за следващия сезон.

„Аз не съм инженер или конструктор, така че не е лесно да видя колата. Сегашното време от годината винаги е вълнуващо, така че задължително минавам през аеродинамичния тунел, когато съм във фабриката. Вълнуващо е да видиш как болидът еволюира, накъде отива. И точно това направих преди да тръгна за Баку“, сподели Хамилтън

„А когато се върна, всичко ще е на съвсем различен етап. Но аз имам пълна вяра в хората ни във фабриката и се надявам, че ще сме в далеч по-конкурентоспособна позиция догодина“, продължи седемкратният световен шампион.

„Всички в екипа са невероятно благодарни, че взехме второто място при конструкторите. Аз съм с отбора от страшно дълго време, но всяко посещение в Бриксуърт и Бракли напомня колко голям екип стои зад гърба ти и работи, за да вървим напред. Виждаш всеки един човек. Някои от лицата са нови, други познавам отдавна, а трети са работили по двигателите за колите ми от първата ми Гран при във Формула 1. Изумително е да наблюдаваш развитието и прогреса на един такъв тим“, каза още Хамилтън.

Ръсел е дори по-уверен от съекипника си в това, че Мерцедес ще е в по-силна позиция през 2024 г.

„Причината, поради която съм толкова убеден, е, че работим по новата концепция от дълго време. Направени бяха безброй проверки на проекта“, обясни той.

„Миналата година според мен нещата бяха малко прибързани. Не разполагахме с цялата информация. Може би прескочихме някои заключения като не преценихме изцяло възможните последствия. При стъпването на писта научихме, че сме направили голяма крачка напред в някои отношения, но с доста усложнения, които не бяхме обмислили“, каза още Ръсел

„Този път смятам, че свършихме страхотна работа, за да разберем какво наистина искаме. Не мисля, че който и да е отбор – ние, Макларън, Астън Мартин или Ферари – очаква да стопи разликата с една стъпка в развитието. Но съм уверен, че няма да попаднем в същите капани като през изминалия сезон“, добави Ръсел.