Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се опасява, че правилата за 2021 г. може да не са...

Хамилтън се опасява, че правилата за 2021 г. може да не са достатъчно добри

3220
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън

Експериментите, които ще бъдат направени във Формула 1 от следващия сезон, може да се използват като предпазна мярка, ако новите правила в спорта за 2021 г. не са достатъчно добри. Това смята световният шампион Люис Хамилтън от Мерцедес.

Спортният директор на F1 Рос Браун вече обяви, че догодина в няколко уикенда ще бъдат изпробвани нови неща. Сред тях са квалификационни състезания и обърнати стартови решетки. Целта е с тях надпреварите да станат по-интересни и непредвидими.

Пилотите обаче масово са негативно настроени към тези идеи. Сред тях е Хамилтън, който смята, че дори тези експерименти може да са използват като възможност за излизане от ситуацията, ако новите правила няма достатъчно добър ефект.

„Фактът, че във Формула 1 ще се изпробват обърнати решетки и всички други неща ми изглежда като начин да се намери извинение за това, че не се върши достатъчно добра работа по отношение на новите правила, каза Люис.

– Защо искат да увеличават теглотo на колите? Това не ги прави по-безопасни и не прави състезанията по-добри. Няма причина за такова нещо. Затова съм притеснен относно правилата.  И от това, което съм видял на срещите, не мисля, че ситуацията ще се промени.”

Според Хамилтън до това положение се стига, тъй като повечето от хората, вземащи решенията относно правилата, никога не са се състезавали във Формула 1. Но всъщност, по думите му ситуацията винаги е била такава.