Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се сбогува със служителите на Макларън в Уокинг

Хамилтън се сбогува със служителите на Макларън в Уокинг

47
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън се сбогува със служителите в технологичния център на Макларън в Уокинг. Световният шампион за 2008 г. напуска екипа, за да отиде догодина в Мерцедес и имаше желание да каже няколко думи пред хората, трудили се през всичките тези години по колите му.

27-годишният пилот е успял да осъществи желанието си миналия петък, когато освен служителите в Парагон са били и 600 клиенти на Водафон. Моментът е бил особено емоционален за Хамилтън, който работеше с екипа още от 13-годишна възраст.

Изключително много се гордея, че работих толкова дълго с Макларън. Помня деня, в който отидох до старата фабрика на Макларън, когато бях още само на 13. Половината си живот изкарах в Макларън. Отборът, автомобилите, мястото, хората – те винаги ще са специални за мен. Сградата на Мерцедес определено не е толкова впечатляваща, колкото Макларън Технолъджи Сентър. Предизвикателството да работя с Мерцедес ще е да изведем заедно с инженерите автомобила до регулярни победи, като Макларън-а ми. Надявам се да донеса успех на Мерцедес, но Макларън винаги ще има специално място в сърцето ми – заяви състезателят пред служителите.

Хамилтън призна преди Гран при на Индия, която ще се проведе този уикенд, че надеждите му за титлата са почти изчезнали. Англичанинът е на 62 точки зад Себастиан Фетел 4 кръга преди финала на сезона.

Разочароващо е, че последните три надпревари бяха толкова лоши за Макларън като спечелени точки. Тазгодишният автомобил има сериозен потенциал, но световната титла стана много трудно достижима. Миналата година уикендът ми в Индия не бе особено чист, но сега чувствам, че карам по-добре от всякога, въпреки че резултатите не го отразяват. Затова съм решен да постигна добро класиране този път. Според мен колата ще пасне на трасето и нямам търпение за петъчните тренировки – допълни Хамилтън.