Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се включи в консорциум, подал оферта за купуването на Челси

Хамилтън се включи в консорциум, подал оферта за купуването на Челси

1574
0
Люис Хамилтън F1
Люис Хамилтън, снимка Майкъл Потс

Люис Хамилтън се е присъединил към консорциум, който е подал оферта за закупуването на футболния клуб Челси. Скай Спортс съобщи, че седемкратният световен шампион във Формула 1 и победителката в 23 турнира от Големия шлем Серина Уилямс участват с по 10 милиона паунда в организираната от Сър Мартин Броутън група инвеститори.

Извън пистата Хамилтън проявява интерес към музиката и киното

Създаде ресторант за бързо хранене, в който не се използват животински продукти. Участва и в различни други бизнес начинания. Споменавал е, че е фен на Арсенал в английската Висша лига, поради което включването му в консорциум за купуването на Челси се възприема като изненада. 37-годишният пилот има договор с Мерцедес във Формула 1 до края на 2023 г.

Челси бе обявен за продажба през март от дългогодишния си собственик Роман Абрамович. Впоследствие лондонският футболен клуб бе конфискуван от британското правителство като част от санкциите срещу руския олигарх. Срокът за подаване на оферти за купуването му бе средата на април. Тази на консорциума на Броутън е с подкрепата и на бившия атлет, настоящ политик и президент на международната федерация по лека атлетика (IAAF) Себастиан Коу.

Мартин Броутън, който ръководи консорциума, е британски бизнесмен. През кариерата си е работил в Бритиш Американ Тобако, Бритиш Еъруейс и е бил в ръководството на футболен клуб Ливърпул.

Очаква се продажбата на Челси да е за около 2,5 милиарда паунда.

Новината за инвестицията на Хамилтън извън Формула 1 идва в навечерието на уикенда за Гран при на Емилия Романя

Мерцедес има сериозни проблеми с колите си F1 W13 и Люис и съотборникът му Джордж Ръсел се борят с поведението им. В тима в момента работят, за да поддържат поне темпото на развитие при съперниците си.

„По принцип отборите имат новости, когато се върнем да се състезаваме в Европа“, посочи главният стратег на отбора Джеймс Ваулс. „Подозирам, че ще видите еволюции у съперниците ни. Трябва най-малко да поддържаме това темпо на развитие. Имола ще е предизвикателство.“