Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ще бъде тежко през остатъка на сезона

Хамилтън: Ще бъде тежко през остатъка на сезона

2135
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън смята, че отборът на Мерцедес е направил стъпка напред и вярва, че затрудненията от първата половина на сезона са преодолени

Британецът води 8 точки в генералното класиране, след като записа победа и второ място в последните две състезания преди лятната пауза и изпревари Макс Верстапен.

„Не смятам, че съм по-уморен отколкото в началото на сезона. Знаехме колко бързи ще бъдат [Ред Бул] от самото начало. Виждали сме колко бързи и конкурентни могат да бъдат и преди. Разбира се, с напредването на сезона те стават все по-силни. За нас е тежко и имахме своите проблеми. Но се завърнахме там където бяхме, в смисъл на начина, по който функционираме и по който сме работили преди. Първата половина на сезона определено беше трудна и очаквам да бъде подобно или дори по-тежко през остатъка от сезона.“

Люис Хамилтън видимо изглеждаше уморен след състезанието в Унгария и призна, че е имал здравословни проблеми след като изкара вируса миналата година.


„Почивката беше необходима, но накрая ми се струваше че е твърде дълга“
– каза Хамилтън. Вълнувах се да започна отново работа с отбора и колата ми липсваше. Определено нямах търпение да се върна, чакането ми се стори дълго. Но е много ценно да разполагаш с времето си, разбира се. Стремя се да съм благодарен за свободното време и да го оползотворявам.“

Мерцедес все още не са обявили съотборник на Хамилтън, който подписа нов двугодишен договор наскоро. Въпреки че британеца и Валтери Ботас често се правят позитивни изказвания за своето сътрудничество, решение още не е обявено.

„В миналото съм изказвал лоялността си към Валтери и съм работил с отблизо с него. Смятам, че професионалните ни отношения са по-добри от всякога“ – отговори Хамилтън на въпрос, относно бъдещия му съотборник.


„Тото е отличен лидер и постоянно поддържаме връзка. Разбира се, че говорим за това след като сме в един отбор и желаем най-доброто за екипа в бъдещето, искаме да печелим титли. Но в крайна сметка решението зависи от Тото и борда на Мерцедес, така че каквото и да изберат, няма проблем. Сега просто се опитвам да вложа всичката си енергия във възможно най-добро представяне през сезона.