Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Скоростта ми в дълга серия беше много добра

Хамилтън: Скоростта ми в дълга серия беше много добра

1363
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън обясни след днешните свободни тренировки, че скоростта му в дълга серия от обиколки днес е била особено добра. Шампионът завърши втората сесия само на 0.069 сек от съотборника си Ботас. В състезателните симулации с гумите медиум обаче той определено бе по-бързо от финландеца.

Световният шампион за 2009 г. Дженсън Бътън, който коментира за Sky Sports, определи темпото на Хамилтън в дълга серия като фантастично. Неговият колега и бивш пилот от F1 Пол ди Реста каза дори, че скоростта на Люис е върховна, но преднината му няма да се запази до неделя.

„Беше сложен ден, тъй като имаше силен вятър, обясни Люис. – Но ние сме в битката, което е добре. След преасфалтирането трасето е по-гладко между завои 4 и 6, в комплекса Мегътс-Бекетс-Чапел, но е неравно на 7-и завой и на Копс.

Днес много пилоти допуснаха грешки, като причината е в комбинацията от новия асфалт и вятъра. Темпото ми особено в дълга серия беше много добро. Но като цяло имах трудности със задната част на колата и на няколко пъти излязох от трасето. Валтери се чувстваше по-добре с колата.“

Ботас, който пропусна последните 10 минути от втората тренировка заради вероятен проблем със сензор, заяви:

„Денят беше добър от самото начало. По отношение на настройките не бяхме далеч от това, което ни е нужно. И винаги е чудесно да започнеш уикенда по такъв начин.

Трасето е по-гладко спрямо миналата година. Балансът ни е добър и изглежда сме бързи в завоите. Ще бъде оспорвана битка, като всички 3 водещи тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, имат шансове.“