Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън след като спечели седма световна титла: Мечтая за това откакто започна...

Хамилтън след като спечели седма световна титла: Мечтая за това откакто започна кариерата ми

3038
0
Хамилтън Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Люис Хамилтън спечели седмата си световна титла в Гран при на Турция. Пилотът на Мерцедес спечели 94-ти успех в своята кариера, след като отново показа уменията си на мокра писта и кара повече от 40 обиколки без да смени своите гуми. Така британецът изравни рекорда от седем титли на Михаел Шумахер, поставен през сезон 2004.

„В момента нямам думи да опиша колко съм щастлив. Благодаря на всички в отбора на Мерцедес. Без тях никога нямаше да мога да постигна това. Благодаря и на моето семейство, което винаги ме подкрепяше през всичките години. Мечтаех за този успех още когато започнах състезателната си кариера“, сподели Хамилтън.

„Знаехме, че това ще бъде труден уикенд. Не бяхме най-бързи в квалификацията, но научихме много за представянето на болида. На старта на състезанието водих оспорвана битка със Себастиан и дълго време не можах да го изпреваря. Когато той се отдалечи от мен нямах идея какво се случва. Постоянно проверявах температурата в гумите. Научих си урока от 2007, когато загубих шампионата след грешка в бокса. Затова държах всички под контрол до края на състезанието“, заяви  Люис Хамилтън.

Седемкратният световен шамион също така отправи послание към всички деца по света.

„Не вярвайте на тези, които ви казват че няма да постигнете нищо. Мечтайте за невъзможното. Говорете за съществуването си. Трябва да работите за това коети преследвате и никога не трябва да се предавате“.