Начало Избрани Хамилтън след подиума пред домашна публика: Дадох всичко от себе си

Хамилтън след подиума пред домашна публика: Дадох всичко от себе си

3846
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън е дал всичко от себе си по време на домашната надпревара на пистата Силвърстоун. Пилотът на Мерцедес определи класирането си на подиума в края на хаотичната Гран при на Великобритания катоогромен бонусза себе си и за тима от Бракли.

Изглежда че от Мерцедес са се доближили до Ред Бул и Ферари на пистата Силвърстоун, след като въведоха значителни подобрения този уикенд.

След като на суха писта Хамилтън се движеше в челните позиции в тренировките, в мократа квалификационна сесия той трябваше да се задоволи с петото място на стартовата решетка. Британецът все пак обеща да бъдеагресивен“ в деня на състезанието.

Хамилтън и Мерцедес бяха близо до завръщането на най-високото място на подиума преди появата на колата за сигурност. Седемкратният световен шампион сложи нов комплект меки гуми, но загуби позиция от Перес след рестарта на надпреварата. Все пак Хамилтън изпревари Льоклер и се качи на подиума на домашното си трасе.

„Дадох всичко от себе си. Опитах се да преследвам автомобилите на Ферари, но те бяха прекалено силни. Водих битка с Перес, но той беше твърде бърз на правите отсечки. Благодаря на екипа за усилената работа по актуализациите, с които се доближихме до нашите съперници. Загубихме време при спирането в бокса, След това започнах да преследвам Ферари. Темпото беше страхотно и в двете серии. Просто е много трудно да задържиш зад себе си болида на Ред Бул. Той наистина е толкова бърз на правите“, каза Хамилтън в интервюто след състезанието.

Този уикенд публиката на Силвърстоун беше рекордна за историята на спорта. Хамилтън благодари на всички фенове, както и на екипа за това, че е спечелил толкова ценни точки.

Трябва да отдам дължимото на публиката. Благодарим на всички за невероятната подкрепа. Това нещо не се среда толкова много п света. Радвам се, че всички са в безопасност след голямата катастрофа. Ще продължим да натискаме и ще опитаме отново да бъдем най-добрите“, допълни Люис Хамилтън.

Сънародник на Хамилтън Джордж Ръсел отпадна още на старта на надпреварата на Силвърстоун. Пилотът на Мерцедес бе ударен от Пиер Гасли, след което самия той удари Гуаню Жу. По този начин Ръсел наруши своето постоянство от началото на сезон 2022 в F1.

Шефът на Мерцедес Тото Волф смята, че Хамилтън е можел да спечели състезанието стига да не била появата на късния сейфти кар.

Много съм доволен! Днес автомобилът имаше добра скорост. Бяхме там, за да спечелим състезанието. Това е окуражаващо. Вероятно загубихме малко инерция след рестарта Почти нямахме отскачане през уикенда.  Темпото беше ни с хард и медиум беше доста“, каза Волф.

Преди появата на автомобила за сигурност, Хамилтън имаше стабилно темпо, което му позволи да окаже натиск върху пилотите на Ферари. В крайна сметка Карлос Сайнц също смени своите гуми, което накара Хамилтън да загуби предимството си. Според Волф. Хамилтън е можел да спечели състезанието и без колата за сигурност.

Просто меките гуми нямаха нужното сцепление. Ако го нямаше автомобила за сигурност, той [Люис] вероятно щеше да спечели състезанието. В крайна сметка Перес беше точно там, а Сайнц просто изчезна. Най-обнадеждаващото е, че имахме автомобил, с който да се състезаваме на най-високо ниво“, допълни шефът на Мерцедес.