Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Справям се доста добре

Хамилтън: Справям се доста добре

43
0

Люис Хамилтън (Макларън) се справя доста добре в решителния предпоследен състезателен уикенд от сезон 2008 г., заяви самият той, след като спечели полпозишъна в днешната квалификация на пистата в Шанхай. Английската звезда на Сребърните остави на 0,342 сек Кими Райконен и на 0,586 сек Фелипе Маса в тренировката за място на грида.

В първата си бърза обиколка в последната част на квалификацията отворих прекалено осмия завой, задната част на колата поднесе на камъчетата и излязох от идеалната линия за влизането в девети завой. В останалата част от обиколката се наложи да си чистя гумите от полепналите камъчета. Но в последния бърз тур събрах всичко и той бе най-близо до перфектната обиколка – обясни Хамилтън развитието на нещата за себе си.

Англичанинът продължи да твърди, че не усеща кой знае колко сериозно напрежение и няма да променя подхода си към състезанието.
Според мен днешният резултат показва, че се справям със ситуацията доста добре. Получавам огромна подкрепа, особено от отбора и от семейството си – допълни той.

В същото време Хейки Ковалайнен не успя да използва максимално добре гумите си в края на тренировката за място на стартовата решетка, след като води през по-голямата част от десетте минути.
Нямах достатъчно прилепяне, поне не колкото очаквах. А се надявах на по-добро място от петото – коментира финландецът, който утре навършва 27 години.