Начало Избрани Хамилтън ще кара с пиърсинг на носа по време на уикенда в...

Хамилтън ще кара с пиърсинг на носа по време на уикенда в Бахрейн

1069
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън ще кара с пиърсинг на носа по време на уикенда в Бахрейн. Пилотът на Мерцедес получи разрешение от ФИА да носи обеца на своя нос докато е зад волана на своя автомобил в различните серии на пистата Сахир.

Миналата година ФИА засили контрола върху спазването на правилата, които изискват от състезателите да не носят бижута поради риска от нараняване в случай на пожар. Това накара ръководния орган в конфликт с Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион носи много бижута по тялото си. Премахването на голяма част от тях е доста трудно и изисква лекарска намеса.

Малко преди началото на първата тренировка в Бахрейн ФИА обяви, че Хамилтън така и не е потвърдил, че няма да носи каквито и да е бижута. Те са под формата на пиърсинг, метални верижки за врата или часовници

Впоследствие обаче медицинският делегат на ФИА уведоми стюардите, че Хамилтън трябва да бъде освободен от отговорност. Причина за решението е свързана с трудността на британеца да свали едно от бижутата си. Става дума за пиърсинг на носа, който изисква хирургическа намеса, която би обезобразила пилота на Мерцедес.

„Отборът на Мерцедес така и не е потвърдил, че Люис Хамилтън спазва изискването да не носи никакви бижута под формата на пиърсинг по тялото или метални верижки и часовници“, се казва в изявление на ФИА.

„Стюардите се консултираха с медицинския делегат на ФИА. Той прегледа медицинския доклад, прегледа пилота и се съгласи със становището в него. Решихме да не предприемаме по-нататъшни действия, тъй като има опасения за обезобразяване при чести опити за отстраняване на това украшение.“

Миналата година Хамилтън обясни, че поставеният пиърсинг на носа не може да се махне така лесно.

„Той беше като запоен, заради което не можеше да се разхлаби. По онова време ми дадоха отсрочка за състезания,  докато успея да намеря решение. След това отидох, извадих го и се опитах да намеря решение. За съжаление получих инфекция, която ме принуди да го поставя отново „, каза Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес се пошегува с изискването на ФИА по време на уикенда в Маями. Тогава той се появи на пресконференция с различни пръстени, гривни, часовници и метални верижки.