Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Много бих искал Себ да се върне в F1

Хамилтън: Много бих искал Себ да се върне в F1

1629
0
Себастиан Фетел, Люис Хамилтън
Себастиан Фетел и Люис Хамилтън; снимка: Астън Мартин

Люис Хамилтън коментира слуховете за завръщане на Себастиан Фетел в F1. Седемкратният световен шампион ще се радва отново да види германеца в шампионата. Хамилтън също така смята, че Фетел би бил „прекрасна опция за Мерцедес“, тъй като е германски пилот.

Фетел напусна F1 в края на 2022 г. Германецът прекара повече от 15 години в световния шампионат с Торо Росо, Ред Бул, Ферари и Астън Мартин. Германецът спечели четири световни титли, 53 победи и 122 подиума

В момента Фетел няма активна състезателна програма. Четирикратният световен шампион се включи в различни специални надпревари и демонстрационни събития през 2023 г.

В края на миналия месец Фетел направи успешен първи тест с хиперкара Порше 963. Това породи спекулациите, че той може да се включи в световния шампионат за издръжливост на ФИА (WEC). Фетел неведнъж е казвал, че проявява интерес към WEC и по-специално 24-те часа на Льо Ман и иска един ден да кара в тази уникална надпревара.

Фетел призна, че е обмислил да се върне в F1. 36-годишният германец все още се намира в много добра физическа форма. Но едно завръщане в световния шампионат би означавало по-малко време, което той ще прекара със семейството си.

„Имам мисли, които ми минават през главата. Мислел съм за [завръщане]“, каза Фетел. „Но на този етап нагласата ми като цяло не се е променила, така че всичко наистина зависи от това какво тепърва ще се случи.“

На въпроса за Мерцедес, германецът Фетел добави: „Следя отблизо спорта. В момента има доста голямо движение що се отнася до пазара на пилоти и т.н. Очевидно все още съм в контакт с много хора. От време на време разговарям и с Тото [Волф]. Но в момента това не е приоритет номер едно за мен“, добави бившият пилот на Ред Бул, Ферари и Астън Мартин.

Четирикратният световен шампион е един от вариантите за наследник на Люис Хамилтън в Мерцедес. Преди малко повече от два месеца британецът шокира всички, след като обяви, че ще догодина ще кара за Ферари. Следователно германският производител е изправен пред задачата да намери подходящ заместник на Хамилтън.

По-рано днес Хамилтън коментира въпроса за завръщането на Фетел в F1. Седемкратният световен шампион ще се радва да види своя приятел обратно в спорта и дори призна, че той е „добра възможност за Мерцедес.“

„Много бих искал Себ да се върне в F1. Мисля, че той ще бъде прекрасна опция за Мерцедес“, каза Хамилтън. „Той е немски пилот и многократен победител в световния шампионат. Това е човек, който има невероятни ценности и може да продължи да води този отбор напред. Затова бих се радвал, ако се върне“, добави британецът.

Сред другите потенциални заместници на Хамилтън са Фернандо Алонсо, Карлос Сайнц и Александър Албон.  Макар да признава, че няма предвид конкретен пилот, който би искал да го замени, Хамилтън разкри качествата, които се надява, които Мерцедес ще търси.

„Единственото нещо, за което бих се погрижил, е отборът да вземе човек, който е почтен и е в унисон с отбора, както и с това, накъде върви“, каза Хамилтън.

„Някой със състрадание, който е способен да работи с наистина страхотни хора и да продължи да ги издига нагоре. В този екип има толкова много страхотни хора.“

„Има някои пилоти, които са по-големи егоисти от другите. Има които са добри индивидуално, но може би не са най-добрите в екипна среда.“

„В Мерцедес вече имат Джордж [Ръсел]. Той перфектен за отбора. Надявам се да намерят добър състезател до него. Вярвам, че имат толкова много възможности“, завърши Люис Хамилтън.