Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън супер доволен от прогреса на Мерцедес: За първи път карах по...

Хамилтън супер доволен от прогреса на Мерцедес: За първи път карах по правата без колата да подскача

11743
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън се класираха втори и трети във втората петъчна тренировка в Испания. Осемкратните световни шампиони има нов под и няколко други изменения по болидите си F1 W13 за шестия кръг. Уикендът може да се окаже ключов за тима, тъй като вероятно след Гран при на Испания ще бъде взето решение дали ще продължат да се борят с настоящата концепция или ще се върнат към първоначалния вариант на колата, който бе по-бавен, но по-стабилен.

„Все още не разбираме колата си. В Маями имахме много добър петък, бяхме сред най-бързите, но в събота представянето изведнъж бе различно. Минимални промени в настройките имат огромно влияние. Изминали са само пет надпревари и не може да отписваме всичко. Нещата може още да се получат за нас. Дори като точки не сме твърде назад“, сподели шефът на Мерцедес Тото Волф преди уикенда в Испания.

Темпото в петъчните тренировки бе добро. Хамилтън коментира, че денят е преминал положително за екипа.

„Супер доволен съм от прогреса – голямо, огромно благодаря на всички във фабриката за това, че не се отказват и продължават да натискат. Все още не сме най-бързи, но мисля, че вървим в правилната посока“, посочи Хамилтън

„За първи път карах по правата без колата да подскача. Все още се случва, но ситуацията е далеч по-добре. Тоест започваме да извличаме някакъв потенциал от болида си. Управлението още е сложно, но има значително подобрение. Наистина съм благодарен за новите неща. Сега трябва да изпипаме настройките в следващата сесия. Мисля, че утре можем да сме с дори по-силно темпо и да сме по петите на момчетата пред нас.“

Ръсел добави, че автомобилът определено реагира различно след въвеждането на новите компоненти.

„На правата няма подскачане, но все още се случва тук-там в завоите. Това също трябва да се изчисти. В Ред Бул изглеждаха много, много силни – като отбора, с който всички трябва да се съобразяват в момента. Освен това мисля, че те и Ферари днес бяха с най-ниските си възможни режими, така че си имат аванс“, каза още той.