Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Така и не разбрах какво е поведението с новото задно крило

Хамилтън: Така и не разбрах какво е поведението с новото задно крило

25
0
Гран при на Япония,Люис Хамилтън,снимка: Getty

Уикендът за Гран при на Япония не потръгна никак добре за Люис Хамилтън, след като англичанинът катастрофира със своя Макларън М4-25 още в първата тренировка на пистата Сузука. Той успя да се върне на трасето минути преди края на втората сесия и записа осем тура с 13-о време в общото подреждане, но разочарованието му бе очевидно.

– Повредих колата още в първите си турове сутринта. Бях в едва втора бърза обиколка и вероятно натиснах твърде много на прекалено ранен етап. Не отворих чак толкова кривата, но асфалтът точно тогава бе хлъзгав. Няколко други пилоти също изпускаха колите си там, но им се размина. Това е животът – философски обясни случилото се англичанинът.

Той отбеляза невероятната работа на екипа в бокса, борещ се да поправи навреме колата му, за да има възможност да покара поне малко.

– Те са великолепен отбор, който подкрепя всеки от нас. Ако един човек падне духом, ще дадат всичко от себе си, за да го изправят на крака. Това прави един тим. Иначе следобед трябваше да карам със старото задно крило, поради което така и не разбрах като хората какво е поведението на колата с новото. Надявам се да разполагам с последния вариант за квалификацията и състезанието. Казват, че лошите неща се случват на серии от по три. Така че след Монца, Сингапур и днешния ден, искрено се надявам лошият ми късмет да си е отишъл – допълни Хамилтън.