Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Температурата в гумите се покачваше много в обиколките

Хамилтън: Температурата в гумите се покачваше много в обиколките

2043
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Светослав Котленко

Иван Тенчев, Имола. Люис Хамилтън остана едва осми в днешната квалификация за Гран при на Емилия Романя. Той обясни, че се е опитал отново, както в част от предходните уикенди този сезон, с промени да подобри поведението на колата, но те не са допринесли за прогрес на F1 W15.

„Денят беше по-труден от вчера, но все пак ми хареса. Обичам квалификациите. Събота винаги е страхотен ден, но за мен днес беше много трудна събота“, отбеляза Хамилтън

„Колата ни е супер чувствителна, „на ръба на ножа“. Дори и при най-малките промени от сесия на сесия се променя. Опитваме се изобщо да не правим големите промени, които вършехме преди. Вчера обаче се чувствах много добре. Новите неща по болида се усещаха страхотно на пистата. Днес отново ми липсваше сцепление на задна част, а когато влязохме в квалификацията задната част стана още по-лека, отколкото беше в предишните сесии. Всичко, което можеш да аправиш, е да се опиташ да се бориш с този проблем, когато вече си в колата. Но температурата в гумите се покачваше все повече в хода на обиколките. Колата се пързаляше повече и щом стигнах до последния завой, тя вече се усещаше напълно различна.“

Хамилтън бе изпреварен за шести път от началото на сезона от съотборника си Джордж Ръсел, а между тях се нареди и Юки Цунода с видимо подобрения болид на Виза РБ. Затова Люис не бе особен голям оптимист и относно утрешното състезание. Прогнозите се промениха и отново са за горещо време както днес, което не е добра новина за него и Мерцедес.

„Ако балансът е такъв, не знам“, заяви той относно възможностите утре.

Тото Волф каза, че отборът на Мерцедес трябва да върши по-добра работа, но откри и нещо положително

„Ако погледнете каква е разликата с челото, то тогава може да се каже, че имаме прогрес. Но при 0,4 сек изоставане трябва да се справяме по-добре. Люис не се чувстваше добре в колата. Нямаше достатъчно сцепление. Новостите ни тук, на Имола са насочени към подобрение на баланса. Четири десети изоставане не е приятно, но пълзим напред“, каза още шефът на Мерцедес в F1.