Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не е съвсем ясно какво е темпото, но съм сигурен, че...

Хамилтън: Не е съвсем ясно какво е темпото, но съм сигурен, че ще е супер близко

4955
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън завърши петъчния подготвителен ден в Абу Даби с най-добро време. Съотборникът му Валтери Ботас бе трети в подреждането.

„Беше приличен ден. Харесват ми направените по пистата промени – конфигурацията е по-плавна и по-интересна“, сподели Хамилтън

„Очевидно е, че борбата е близка. Не е съвсем ясно какво е темпото на отделните отбори, но съм сигурен, че ще е супер близка битка, както бе и в предходните надпревари. Колата не е твърде зле. Започнахме от сравнително добра позиция, но нещата се влошиха в първата тренировка. Във втората направихме известни промени. Сега трябва да прегледаме данните и да разберем къде бихме могли да постигнем прогрес.“

„При дългата си серия се опитвах да следвам колата пред себе си. Пак не е лесно, но би трябвало да е по-добре, отколкото в миналото. Като цяло се чувствам чудесно. Направихме някои положителни крачки по отношение на реглажите, ще се постараем тази вечер да ги доизпипаме.“

Ботас каза, че се чувства по-добре на модифицираната писта Яс Марина в сравнение с предишната конфигурация

„По-плавно е, има повече възможности за изпреварвания. При лекото ми излитане от трасето стъпих встрани, където е по-прашно, а преди това стъпвах прекалено встрани върху бордюрите. Затова и си платих, получи се чуден дрифт!“, коментира финландецът.

„Променихме доста колата между двете тренировки. Смятам, че направихме крачка напред и като цяло се чувствам комфортно с постигнатите настройки. Нито една от обиколките ми обаче не бе точно изумителна, така че вероятно има още какво да се извлече. Направихме прилична дълга серия с медиум и болидът е с доста постоянно поведение. Чувстваше се, че новите, по-бързи завои натоварват малко повече задна ос в сравнение с преди“, допълни той.

Оперативният директор Андрю Шовлин обясни, че сутринта в Мерцедес не са били съвсем доволни от скоростта в един бърз тур в първата тренировка. Следобед се е получило обратното.

„Тогава бързата обиколка се получаваше доста леко, но дългите серии не бяха съвсем на ниво. Нито един от пилотите ни не бе съвсем доволен от колата си. Предизвикателството сега е да разберем ефектите от промените, които направихме и да открием точния компромис между туровете с малко и много гориво. Симулаторът в Бракли ще е доста зает тази нощ“, каза Шовлин.