Начало Избрани Хамилтън: Това, което Марко каза по адрес на Перес, е напълно неприемливо

Хамилтън: Това, което Марко каза по адрес на Перес, е напълно неприемливо

3766
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън осъди коментарите на д-р Хелмут Марко по адрес на Серхио Перес. Пилотът на Мерцедес призна, че казаното от австриеца е „напълно неприемливо“. Хамилтън също така е останал изненадан от бездействието на Ред Бул по този въпрос.

Миналата седмица д-р Марко коментира представянето на Перес от началото на сезон 2023. Австриецът заяви, че той е по-разсеян, тъй като е южноамериканец. Разбира се, думите на Марко не бяха приети никак добре. Съветникът на Ред Бул по-късно се отметна от твърденията си. Вчера пък стана ясно, че той лично се е извинил на Перес. Мексиканецът пък призна, че е приел извиненията и повече няма да мисли за това

Хамилтън е един от най-големите противници на расизма и ксенофобията. Британецът подкрепя неотдавнашния стремеж на F1 към по-приобщаващ падок. Хамилтън заяви, не е бил толкова изненадан от казаното от Марко. Той също така добави, че хора като него не би трябвало да правят такива коментари.

„Това, което Марко каза по адрес на Перес, е напълно неприемливо. Макар да казваме, че в спорта няма място за никаква дискриминация, все пак лидери и хора на неговата позиция, които правят такива коментари. Това не е добре за нас и не ни позволява да вървим напред“, заяви Хамилтън.

„Това все още подчертава работата, която трябва да се свърши. Има много хора на заден план, които се опитват да се борят с тези неща. Все пак е трудно да се прави каквото и да било, когато на върха има хора с такива нагласи. Това ни пречи да напредваме“, продължи пилотът на Мерцедес. „Не съм изненадан от думите на Марко. Не знам какво е било казано, за това трябва да попитам лично Чеко. Смятам, че трябва да има нещо повече от това просто да се извиниш и да кажеш, че всичко е наред.“

„Трябва да се обърне повече време на това нещо. В миналото отборите са имали пилоти, които са правили скандални коментари. Те обикновено са били отстранявани или поне са заявали, че не подкрепят подобни неща.“

„Интересно е, че от Ред Бул не са обърнали толкова сериозно внимание на този проблем. Но това все пак не е моят отбор. Това не и е начинът, по който се движим като екип“, обясни Хамилтън.

„Това показва колко важна е работата, която се опитвам да свърша с отбора и спорта. Все още имаме доста път за изминаване, за да гарантираме, че тази среда е по-приобщаваща“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън има големи очаквания в Сингапур. Опитния британец се надява, че уличното трасе ще пасне добре на характеристиките на Мерцедес F1 W14 и дори се прицели в подиума

„Мисля, че трябва да сме сравнително конкурентоспособни. Миналата година имахме толкова страхотно състезание. Но като се има предвид колата, която имахме тогава, се надявам, че тази [година] колата ни е по-добра Може би ще бъдем малко по-близо до челото. Надявам се да се борим за подиума“, каза Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес не вярва, че новата права в Марина Бей ще окаже сериозно влияние на представянето на автомобилите.

„Това е къса права, така че не мисля, че някой ще има особено предимство на нея. По принцип няма място, където нашият се чувства добре. Като цяло това не конкретна писта, която е била чак толкова силна за нас в миналото. Но както казах, с този тип автомобил сме склонни да бъдем малко по-бързи, отколкото си мислехме, че ще бъдем. Надявам се това  да се случи и този уикенд“, завърши Люис Хамилтън.