Начало Избрани Мерцедес има сериозни очаквания за Сингапур

Мерцедес има сериозни очаквания за Сингапур

2053
0
Мерцедес F1
снимка: Майкъл Потс

Мерцедес има сериозни очаквания за Сингапур. Това заяви Тото Волф. Според австриеца, F1 W14 се чувства много добре на писти с по-високо ниво на притискане, каквато е Марина Бей.

Понастоящем Мерцедес заема второто място при конструкторите. Германският производител успя да стабилизира малко представянето си и да се откъсне от Астън Мартин и Ферари. Целта на Мерцедес до края на сезона е задържане на тази позиция и намаляване на разликата спрямо Ред Бул. Тимът от Бракли също така се надява да запише успех в някой от оставащите стартове за 2023 г.

Мерцедес е един от най-успешните конструктори в Сингапур. Базираният в Бракли отбор спечели състезанията на Марина Бей през 2014, 2016, 2017 и 2018 г. Тази година шансовете за успех на Мерцедес са доста малки, като се има предвид предимството на Ред Бул. Но от друга страна, германският производител може да запише подиум и да добави още ценни точки в борбата при конструкторите

Състезателният уикенд в Сингапур е като никой друг. Графикът там е изместен, за да се придържа към европейската часова зона. Макар да се провежда на изкуствено осветление, горещото време и високата влажност правят надпреварата на Марина Бей най-тежката от физическа гледна точка.

Тази година трасето в Сингапур е леко променено. Това е нещо, на което също трябва да се обърне внимание. Пистата „Марина Бей“ изисква високи нива на притискане. Обикновено Мерцедес F1 W14 работи по-добре при тези настройки, което кара Волф да е оптимист за предстоящия рейс уикенд.

„Постигнахме максимален резултат в Монца с пакета, с който разполагахме. Това ще бъде важно до края на сезона и ще ни помогне да си осигурим второто място при конструкторите“, сподели Волф.

„Бяхме конкурентоспособни на писта, която невинаги отговаряше на характеристиките на нашия автомобил. Окуражаващо е и да се види, че Мерцедес W14 се представя добре на различни видове писти.“

Шефът на Мерцедес сподели какво очаква от предстоящата Гран при на Сингапур.

„Имахме известно време, за да анализираме интензивния двоен уикенд в Европа. Сега  се насочваме към още един такъв“, продължи Волф.  „Сингапур е уникално предизвикателство за всеки отбор. Горещите и влажни условия са тежки за пилотите, членовете на екипа и автомобилите. Пистата е доста неравна. Тази година има и някои промени в оформлението. Това би трябвало да направи обиколката по-плавна и малко по-щадяща за гумите.“

„Битката с най-близките ни конкуренти е изключително близка. Трудно е да се предвиди как ще се променя подредбата през всеки уикенд. Обикновено се представяме по-добре на писти с висока притискаща сила, така че се надяваме на едно конкурентно представяне в Сингапур“, завърши Тото Волф.

Същевременно оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин също е на мнение, че трасето в Сингапур ще пасне добре на F1 W14

„Има причина да мислим, че автомобилът ще работи по-добре, защото Сингапур е писта с максимално притискане. Представянето ни на пистите с висока притискаща сила като Барселона, Будапеща и дори Зандвоорт беше доста добро. Автомобилът работеше добре и имахме силни резултати. Надяваме се да сме малко по-бързи на Марина Бей и да се върнем в позиция, в която можем да се борим за подиуми“, коментира Шовлин.