Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ударил стените, не мислел да влиза в бокса отново

Хамилтън ударил стените, не мислел да влиза в бокса отново

2338
0
Хамилтън и Верстапен
Атаката на Верстапен срещу Хамилтън в края, снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън призна, че е ударил стените на няколко пъти и едва не е катастрофирал по време на Гран при на Монако. Пилотът на Мерцедес изкара огромната част от състезанието с гумите медиум. Те се износиха много в края и това даде възможност на Макс Верстапен да го доближи и дори да го атакува.

През големи периоди от надпреварата шампионът се оплакваше от състоянието на гумите си. В крайна сметка той не влезе за смяна и удържа Верстапен зад себе си. Последният получи 5 секунди наказание за инцидента с Валтери Ботас в питлейна.

„Почти катастрофирах около 30 пъти. И съм много доволен, че това не се случи, обясни британецът.

– Ударих стените няколко пъти. Но в нито един момент не мислех да вляза в бокса за нови гуми. Дори да рискувам да катастрофирам. В крайна сметка бях с грешните гуми.”

Относно инцидента с Верстапен в края, Хамилтън коментира: „Бяхме много близо. Беше късно влизане, като за щастие го видях в последния момент. Ударихме се на шикана. Предното му крило беше до задната ми гума.”

Хамилтън посвети победата си на Ники Лауда, който почина наскоро. Австриецът беше шеф на борда на директорите на Мерцедес във Формула 1.

„Борех се с духа на Ники, каза Люис. – Опитвах се да остана фокусиран и да го накарам да е горд. Това беше целта ни през целия уикенд. Той наистина ни липсва.”