Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Във Ферари разполагат с режим на двигателя, какъвто ние нямаме

Хамилтън: Във Ферари разполагат с режим на двигателя, какъвто ние нямаме

6569
0
Себастиан Фетел, Люис Хамилтън
Фетел пред Хамилтън в Гран при на Канада; снимка: Пирели

В екипа на Ферари разполагат с режим на двигателя, какъвто в Мерцедес нямат. Това смята шампионът Люис Хамилтън.

Британецът обясни, че в последния кръг в Канада не е могъл да изпревари Фетел, защото последният е имал много висока скорост на правите.

Себастиан обаче допусна грешка, излезе от пистата и след това бе наказан с 5 секунди за опасното според стюардите връщане на трасето. Така победата в крайна сметка бе за Хамилтън.

„Във Ферари са много бързи на правите, каза Хамилтън. – Те определено разполагат с режим на двигателя, какъвто ние нямаме. Увеличиха мощността и Себастиан започна да дърпа много напред на правите, въпреки че аз можех да използвам DRS. Във Ферари със сигурност са свършили страхотна работа по отношение на двигателя си.”

Хамилтън заяви, че думите му не са просто предположения, а очевидни неща. Те според него се потвърждавали и от квалификацията в Монреал. В нея колите на Мерцедес са губели до 0.5 сек в една обиколка на правите спрямо Ферари.

Предимството на Ферари на правите спрямо Мерцедес не идва само от по-мощния двигател. Концепцията на предното крило на колата SF90 е такава, че съпротивлението е по-ниско и дава възможност за достигане на по-висока максимална скорост, за сметка на тази в по-бавните завои.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.