Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън възобнови тренировките си, иска да се състезава в Абу Даби

Хамилтън възобнови тренировките си, иска да се състезава в Абу Даби

2812
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън иска да се състезава в Гран при на Абу Даби и е възобновил тренировките си, съобщи самият той. Седемкратният световен шампион пропусна втората надпревара на пистата Сахир, след като даде положителен резултат на тест за COVID-19. Обикновено активният в социалните мрежи англичанин не комуникира изобщо чрез тях в последвалата около седмица. Едва днес публикува видео в Инстаграм, с което даде информация за състоянието си.

„Здравейте всички, надявам се, че сте добре. Знам, че не поддържах връзка през последните дни, но това бе една от най-трудните ми седмици. Съсредоточих се върху възстановяването си и връщането във форма, за да мога да се върна в колата и да се състезавам във финалната надпревара в Абу Даби.“

„Днес се събудих, чувствайки се страхотно и направих първата си тренировка. Исках да ви изпратя положително послание и да ви кажа, че съм добре. Искам да благодаря на всички за съобщенията и видео клиповете, наистина го оценявам“, каза Хамилтън.

Завръщането на седемкратния световен шампион на писта обаче зависи от доста фактори, първият от които е, че трябва да даде негативен за COVID-19 тест. След това бахрейнските здравни власти трябва да преценят дали да го пуснат да пътува, а тези в Абу Даби – дали да му разрешат да влезе в страната.