Начало Избрани Хамилтън все още внимава да не се зарази с коронавирус

Хамилтън все още внимава да не се зарази с коронавирус

1050
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън призна, че пандемията от коронавирус е принудила пилотите от Формула 1 да се грижат повече за личното си здраве. Пилотът на Мерцедес сподели, че Covid-19 коренно е променил начина му на живот.

Хамилтън беше засегнат от вируса в края на сезон 2020 и пропусна Гран при на Сахир. Отсъствието му не се отрази на борбата в шампионата, тъй като той вече бе спечелил седмата си световна титла.

Оттогава той удвои усилията си да се предпази и да сведе до минимум риска да пропусне състезание. До ден днешен Хамилтън продължава да носи маска по време на състезателните уикенди и свежда контактите си с външни хора до абсолютния минумим.

Пилотът на Мерцедес е отдаден веган и се храни с растителна храна. От много години британецът е загрижен за здравето и начина си на живот.

„Всяка година винаги съм се опитвал да разбера как мога да бъда по-добър и как мога да имам повече енергия“, сподели Хамилтън.
Искам да видя как мога да бъда по-добър съотборник? Как мога да се чувствам по-добре и как мога да балансирам живота си по-добре?.“

Просто с течение на времето ставам все по-съзнателен за това как се отнасям към себе си. Сега повече се съобразявам се повече с тялото си и с това от какво се нуждае то и кога трябва да си почине.“

Неотдавнашният труден период, свързан с разпространение на коронавирус допълнително засили активния му интерес към здравето и благосъстоянието му, както по лични, така и по професионални причини.

Това, че не се разболях отново по време на пандемията, наистина подчерта важността на това да не пропусна някое състезание. Направих огромен скок по отношение на хигиената“, казва той.

Този вирус ще остане с нас завинаги. Като цяло никога не съм бил по-съсредоточен върху здравето си.

„Също така разбрах още едно нещо. Вместо да се опитвате да решите проблема, когато вече имате заболяване или нещо друго, е по-добре да се опитате да го предотвратите, като сте възможно най-здрави. Аз винаги гледам как мога да спечеля предимство. Как мога да бъда по-здрав? Как мога да имам повече енергия?“

През последните няколко години Хамилтън коригира физическата си активност през състезателния уикенд, както и режима си за възстановяване след дадена надпревара. Седемкратният световен шампион спазва строг хранителен режим, за да се чувства по-комфортно в автомобила.

През последните няколко години възстановяването е изключително важно за мен. Искам денят след всяко състезание да е свободен. Тогава отделям повече време на себе си.“

Правя криотерапия и да плувам в басейн. Също така се уверявам, че ще бъда на физиотерапия, акупунктура или парна баня. Когато бях по-млад, честно казано, не се разтягах нито преди, нито след като се качвах в колата. Не знаех, че това е добър начин да се отпуснеш. Сега разтягането е изключително важно за мен“, добави Люис Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес прекара по-голямата част от лятната си почивка в Африка. Той посети няколко страни и заяви, че това са били едни от най-прекрасните дни в живота му.