Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Всяка милисекунда е от значение

Хамилтън: Всяка милисекунда е от значение

1679
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спечели полпозишъна за Гран при на Испания. Това е полпозишън номер 200 за отбора на Мерцедес и 92-и за Хамилтън. Също така ще бъде и 150-я път, в който британецът потегля от първа редица. Зад него на само 0.059 остана Валтери Ботас.

„Това е страхотен резултат за отбора и съм благодарен, че всички продължават да натискат“ каза Хамилтън.

„Променихме няколко неща снощи, направихме добра стъпка напред и бях много доволен с първите ми обиколки във всяка квалификационна сесия днес… Беше много близо между мен и Валтери. Той ме държи на нокти и всяка милисекунда е от значение.

„Утре ще бъде трудно, тъй като сценария за състезанието е напълно различен. Имаме предимство в една обиколка, но темпото на Ред Бул изглежда силно.“

Валтери не успя да вземе полпозишъна от съотборника си, въпреки че бе близо до това да подобри времето си във втората обиколка на Q3.

„Знаех, че ще бъде много близо между мен и Люис, но той направи много добра и чиста обиколка в първия тур на Q3. Особено в третия сектор, където изпитвах затруднения през целия ден. Балансът на колата не беше точният за мен в този сектор, но ставаше все по-добре по време на квалификацията.“

Валтери сподели още, че според него ще има най-голям шанс да спечели състезанието, ако води след първия завой. Според него състезателното му темпо е било достатъчно добро в тренировките.