Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън за изявлението, че в Мерцедес не са го послушали за F1...

Хамилтън за изявлението, че в Мерцедес не са го послушали за F1 W14: Не бе най-добрият избор на думи

4355
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън каза, че не се е изразил особено добре, когато каза, че в Мерцедес не са го послушали какво е необходимо на F1 W14. В интервю за подкаст на BBC той обясни, че го е сторил още миналата година.

„Карал съм толкова автомобили през живота си, знам какво е нужно на един болид. И според мен трябва да се признае, да се каже: „Да, не те послушахме, не сме в желаната позиция и имаме много работа““, заяви Хамилтън.

Вече в Джеда, където този уикенд ще се проведе втори кръг от световния шампионат на Формула 1, Хамилтън коментира, че всички трябва да продължат да работят заедно.

„В ретроспекция това не бе най-добрият избор на думи. Естествено, че има моменти, когато не си съгласен с отделни хора от тима. Важното е да продължим да комуникираме, да работим заедно“, обясни Хамилтън

„Все още вярвам на 100% в този отбор. Това е моето семейство и съм тук от дълга време. Не планирам да ходя където и да е другаде. Но всички имаме нужда от ритник, за да продължим. В крайна сметка един тим не губи изведнъж способността да създава страхотни автомобили. Просто не сме в желаната позиция и трябва да работим по въпроса“, добави седемкратният световен шампион.

По отношение скоростта на Мерцедес F1 W14 Хамилтън сподели, че болидът изостава на 1,5 сек от съперниците от Ред Бул

„Не губим на правите. Миналата година челното съпротивление бе такова, че имахме проблеми не само там. Този сезон загубите са повече в завоите. На правите сме бързи. Но Ред Бул има по-добро сцепление на излизане от повечето криви. Мисля, че в състезанието (в Бахрейн) не натискаха особено. Според мен са дори по-бързи, отколкото изглеждаха. Пред нас са на около секунда и половина на обиколка или нещо такова.“

„Сега е моментът да вземем някои смели решения, за да намалим разликата. Иначе вероятно ще са непобедими тази година, освен ако Ферари не ги спре. Надявам се в някакъв момент да ги доближим. Дотогава вероятно ще е твърде късно да се борим за шампионата, но поне можем да постигнем нещо“, допълни Хамилтън.