Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Изобщо не мисля, че взаимоотношенията ни с Хамилтън са сложни

Верстапен: Изобщо не мисля, че взаимоотношенията ни с Хамилтън са сложни

2139
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Мерцедес

През сезон 2021 във Формула 1 имаше изключително оспорван двубой между Люис Хамилтън и Макс Верстапен, стигнал дори до сблъсъци на пистата. Инцидентите от пистите Силвърстоун и Монца се обсъждаха тогава месеци наред и до ден-днешен предизвикват противоположни реакции. Случилото се в Абу Даби доведе до промени в рейс контрола и управлението на състезания. Малко повече от година след приключването на един от най-противоречивите шампионати в историята на спорта пилотът на Ред Бул заяви пред Дейли Мейл, че просто с други е по-близък.

„Изобщо не мисля, че взаимоотношенията ни са сложни. Просто с други пилоти имам по-близка връзка. Това зависи в известна степен от начина, по който живееш живота си и може би в това отношение не сме особено близки“, обясни Верстапен

„Да, битката през 2021 г. бе много сериозна, но крайна сметка се уважаваме много един друг. Той определено е един от великите пилоти в историята. Не изпитвам нужда или желание да отричам това. Ключът е постоянство в представянето и да си във върхова форма. Не е така трудно, когато си толкова талантлив. Начинът, по който управлява кампаниите си в шампионата е забележителен.“

В края на тази седмица предстои втори кръг от световния шампионат за 2023 г. Верстапен спечели първата надпревара, която бе в Бахрейн. Превъзходството на Ред Бул бе такова, че имаше дори изявления, че тимът от Милтън Кийнс може да победи във всички състезания тази година. Тимът и самият Верстапен се опитаха да намалят очакванията към тях.

„След страхотния старт в Бахрейн не очаквам да ни е лесно в Джеда“, коментира пилотът

„Пистата там е много по-различна. Вярвам, че колата ни ще е силна на това трасе. По него бяха направени промени – основно за подобряване на видимостта. Надявам се това да направи карането за нас малко по-комфортно, тъй като на определени места наистина бе опасно. Самата конфигурация е хубава улична писта, има доста сцепление. Харесва ми да карам в Джеда“, допълни Верстапен.