Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: За щастие имам KERS

Хамилтън: За щастие имам KERS

49
0

С първо време на сухата Спа-Франкоршамп започна уикендът за Гран при на Белгия Люис Хамилтън. Добрата форма на Макларън продължава и сега след победата на англичанина в Унгария и второто му място във Валенсия. Той на практика не кара сутринта заради дъжда, но след това МР4-24 му даде повод да се усмихне отново.

– По-доволен съм отколкото очаквах. Нямаме толкова много аероприлепяне като някои други екипи, заради което не сме и бързи, колкото ни се иска, особено в средния сектор. За щастие имаме KERS и може да го използваме в първи и трети сектор – каза Хамилтън.

Колата на англичанина не е била със съвсем идеално поведение, допълни още той:
– Все пак подобрението спрямо Турция и Силвърстоун е огромно, което е важно.

Хейки Ковалайнен от своя страна остана 12-и в следобедната сесия, след което заключи, че нискоскоростните завои пасват повече на колата му в сравнение с високоскоростните.

– Все още губим време във високоскоростните спрямо най-бързите болиди. Но определено усещането е за добро представяне. Пак сме напред и работим по силна стратегия за състезанието. Би трябвало да сме в състояние да се борим за добри стартови позиции в утрешната квалификация – заключи финландецът.