Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън заслужава титлите си, смята Фетел

Хамилтън заслужава титлите си, смята Фетел

4562
0
Себастиан Фетел, Люис Хамилтън
Себастиан Фетел и Люис Хамилтън в Гран при на Канада; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заслужава всички спечелени от него до момента 5 титли във Формула 1. Това смята един от основните му съперници през последните години Себастиан Фетел.

Британецът триумфира през 2008, 2014, 2015, 2017 и 2018 г., като е на път да грабне короната и тази година. Така той ще стане вторият най-успешен пилот в историята на спорта след Михаел Шумахер.

Наскоро друг негов опонент Макс Верстапен заяви, че Хамилтън е постигнал толкова много успехи най-вече заради това, че не е имал силни съотборници до себе си. Фетел обаче не е на това мнение.

„Той заслужи успехите си, каза Фетел. – Мисля, че очевидно в Мерцедес имат най-добрата кола през последните няколко години. Но и други пилоти имаха шанса да спечелят победи и титли. Неговите успехи се дължат на комбинация от фактори.

Те не се дължат само на колата на Мерцедес. Имаме съвкупност от фактори, в резултат на които тимът е много труден за побеждаване. В екипа са много постоянни в представянето си и допускат много малко грешки. Затова поздравления за екипа и за Люис.“

Самият Хамилтън заяви, че годината за Мерцедес не е била страхотна по отношение на развитието на двигателя. През този сезон най-мощна е задвижващата система на Ферари, като се смята, че предимството и в квалификационен режим спрямо Мерцедес е около 50 конски сили.

„Не беше страхотна година по отношение на развитието на мотора ни, каза Люис. – Момчетата в екипа работиха много здраво както винаги, но просто не бяха толкова успешни в тази област. Ние обаче имахме страхотна издръжливост и се надявам това да продължи.“

Целта за следващия сезон според Хамилтън трябва да е намаляване на челното съпротивление на автомобила и увеличаване на мощността.