Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Хамилтън постигна толкова успехи, защото не е имал най-силните съотборници

Верстапен: Хамилтън постигна толкова успехи, защото не е имал най-силните съотборници

6215
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Макс Верстапен смята, че успехите на Люис Хамилтън в последните 5 години се дължат и на факта, че той не е имал много силни съотборници до себе си. В периода 2014-2016 г. съекипник му беше Нико Розберг. А от 2017 г. насам му партнира Валтери Ботас.

В този период (2014-2018 г.) британецът спечели 4 титли, като само Розберг успя да го победи през 2016 г. През тази Люис е на път да вземе 5-ата си корона с Мерцедес и общо 6-а в кариерата.

„През годините Люис не е имал най-силните съотборници, каза Верстапен пред Telegraph. – Ако имаш правилната кола, можеш да победиш всеки. Люис е страхотен пилот и един от най-добрите, които са се състезавали във Формула 1.

Но освен това Хамилтън разполага и с най-добрата кола. А когато имаш доминиращ автомобил, единствения, с който трябва да се бориш, е твоят съотборник.“

Преди Мерцедес да обяви, че Ботас и Хамилтън остават титуляри в тима и през 2020 г., имаше спекулации, че Макс може да замени Валтери за следващия сезон в екипа на Сребърните стрели.

В тази връзка Верстапен коментира, че някой ден двамата с Люис може да се озоват в един отбор. Но това не е нещо, за което холандецът мечтае.