Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Живея за състезания като това

Хамилтън: Живея за състезания като това

2495
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спечели Гран при на Португалия, след като по едно време на надпреварата той бе трети. Британецът загуби второ място от Верстапен при рестарта в седмата обиколка, но впоследствие изпревари и него, и Ботас. С тази победа той излезе на 8 точки пред Макс в класирането при пилотите. Така Хамилтън подобри и рекорда на Шумахер за най-много Гран при, след които е бил начело в шампионата.

Той определи състезанието като трудно в ментално и физическо отношение. Според него е било лесно да се допусне грешка с ветровитите условия и настилката на трасето.

„Не направих толкова добър старт като Валтери, а след това загубих и на рестарта, което не бе добре. Естествено, не бях щастлив от това. Но състезанието бе задоволително. Когато си трети и трябва да изпревариш двама невероятни пилоти – това е страхотно! Живея за състезания като това.“

„Разликата между нас е толкова малка, че всяка една точка е от значение тази година. Обичам битките. Така е още от времето ми в картинга, а като отбор не можем да оставим необърнат камък. Трябва да продължим да работим върху колата и да вземем всичко от нея.“

Валтери Ботас не бе особено доволен от третото място, имайки предвид че стартира на полпозишън. Според него проблемите му в първия стинт са били ключови. Веднага след спирането му в бокса той бе изпреварен и от Макс за второ място, тъй като гумите му още не бяха толкова загряти като тези на пилота на Ред Бул. Проблеми със сензорите на ауспуха му пък бяха причината да загуби няколко ценни секунди. Така той не успя да атакува Макс, но спечели допълнителна точка за най-бърза обиколка.

Тото Волф сподели, че проблемите със сензора на Валтери са довели до това двигателят му да влезе в предпазен режим. Това е коствало на финландеца около 5 секунди. Шефът на тима похвали и двамата за днешното състезание.