Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сами се затруднихме с двата бокса, коментира Хамилтън

Сами се затруднихме с двата бокса, коментира Хамилтън

60
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън стори всичко по силите си, за да спечели петата титла в кариерата си във Формула 1 на пистата COTA в Остин, но не успя и битката за короната ще продължи следващата седмица в Мексико. Англичанинът бе изпреварен на старта от Кими Райконен и завърши трети в Гран при на САЩ. В края на състезанието той опита да изпревари Макс Верстапен, за да вземе второто място, но не успя. След финала Хамилтън сподели, че тимът на Мерцедес сам си е докарал трудности, избирайки стратегия с две спирания в бокса.

„Определено смятах, че ще се справим по-добре, но в крайна сметка трети бе най-добрият постижим резултат. Битката бе наистина много близка. Направих (второ) спиране и след това разликата бе 12 секунди – твърде много, за да наваксам. Не съм сигурен как точно се получи това със стратегията. Гумите имат определен потенциал, а съкращавайки 12 секунди, ги изхабяваш. След спирането в 11-ата обиколка, бях наясно, че ще правим два бокса. Сами се затруднихме”, обясни Хамилтън.

„Ферари вдигнаха летвата тук, но сега продължаваме към следващото състезание. Поздравления за Кими – той свърши страхотна работа и не допусна грешки. Верстапен също не сбърка. Накрая гумите му бяха в малко по-добро състояние от моите, но е страхотно, че поне направихме добър двубой.”

След Гран при на САЩ авансът на Хамилтън пред Себастиан Фетел в генералното класиране е 70 точки.