Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън едва не се сблъскал с колата за сигурност заради проблем със...

Хамилтън едва не се сблъскал с колата за сигурност заради проблем със спирачките

60
0

Люис Хамилтън разкри, че едва не се е сблъскал с колата за сигурност в първите обиколки от състезанието заради проблем със спирачките. Заради изсипалия се дъжд преди старта пилотите потеглиха зад сейфтикара, който се прибра чак в началото на 6-ата обиколка.

През това време те вървяха с по-ниска скорост, като според Хамилтън спирачките му били изстинали и той не е успял да спре навреме за завоя Копс. Все пак той избегна удар с автомобила по сигурността, а след това уверено поведе колоната и в последствие спечели.

„Задните ми спирачки бяха с ниска температура, обясни още британецът. – Опитвах се да я вдигна, но колата за сигурност беше много бавна. Не можете да си представите колко. Натисках педала на спирачката, но колата не спираше и едва не ударих сейфтикара.“

Според Люис като цяло потеглянето зад кола за сигурност не е било необходимо, като подобни условия със стичаща се вода е имало и през 2008 г., когато той спечели първата си победа на Силвърстоун.

„Мисля, че можехме да стартираме от решетката, каза британецът, който спечели своята 4-а победа на Силвърстоун днес. – Имаше мокри участъци навсякъде, но това са състезанията. Останахме твърде дълго зад колата за сигурност. Беше дошло вече време за интермедии, когато ни пуснаха да караме.“