Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемният мотор на Хамилтън от Бразилия изглежда добре, обявиха от Мерцедес

Проблемният мотор на Хамилтън от Бразилия изглежда добре, обявиха от Мерцедес

98
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Двигателят, който създаде сериозни проблеми на Люис Хамилтън в Гран при на Бразилия, изглежда нормално. Това обяви главният инженер на Мерцедес Андрю Шовлин.

По време на надпреварата на Интерлагос моторът на британеца започна да прегрява и в тима дори очакваха само след 1 обиколка той да се повреди окончателно.

В екипа все пак успяха с редица мерки да го охладят и Хамилтън стигна до финала и спечели, като стана ясно, че се е получил процес на променливо впръскване, който е довел до непостоянно горене.

„Направихме няколко проверки на задвижващата система на Люис и всичко изглежда нормално, което е добра новина, каза Шовлин. – Колата изглежда, че работи добре.

В първата тренировка тествахме много неща за 2019 г. и с двете коли, като сесията беше много натоварена. Във втората тренировка програмата ни беше по-нормална и колата изглеждаше по-конкурентна, особено в дългите серии.“