Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не можел да повярва, че Фетел е пред него

Хамилтън не можел да повярва, че Фетел е пред него

51
0
Люис Хамилтън

Шампионът Люис Хамилтън заяви, че не е могъл да повярва, че Себастиан Фетел излиза пред него от бокса по време на периода на виртуална кола за сигурност заради спрелия болид Хаас на Ромен Грожан.

Британецът водеше в състезанието в Австралия и след спирането си за нови гуми запази позиция пред Райконен. Фетел обаче остана по-дълго време на пистата и се възползва максимално от виртуалния сейфтикар.

„Направих всичко, което можех днес, обясни пилотът на Мерцедес след финала. – Но не се случи това, което се очакваше. Още не мога да разбера какво се случи.

Появи се виртуална кола за сигурност и излизах на старт-финалната права. Изведнъж в последния момент ми беше казано, че колата на Ферари излиза от бокса. Дори не знаех, че Фетел е влязал. Просто не вярвах какво се е случва.“

След като загуби лидерството, Хамилтън оказа натиск върху Фетел в първите обиколки след рестарта, но без резултат. След като натискаше няколко обиколки, той получи нареждане да върне газта и да запази колата.

„Бях гладен и исках да опитам да си върна загубеното, обясни Люис. – Рискувах и можех да загубя всички точки. Това е невероятна писта, но е много трудно да се изпреварва. В края реших да оставя битката за следващия път и да съхраня двигателя. Смятам, че направих разумен избор.“

Въпреки загубената победа, Хамилтън заяви, че това е бил невероятен уикенд, в който големи поздравления заслужават Себастиан и Ферари. „Днес те свършиха по-добрата работа, но ние имаме страхотна скорост“, завърши британецът.