Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква жегата да помогне на Ферари на Сахир

Хамилтън очаква жегата да помогне на Ферари на Сахир

37
0

Победителят от Гран при на Китай Люис Хамилтън смята, че високите температури в Бахрейн могат да се окажат в помощ на Ферари в битката за победата в предстоящото състезание в края на тази седмица на пистата Сахир. В отминалия кръг в Шанхай температурите бяха доста ниски, като тези на въздуха не превишаваха 13 градуса.

Това помогна на Сребърните стрели в надпреварата, тъй като те износват по принцип по-бързо гумите си спрямо колите на Ферари. За Бахрейн обаче се очаква до 38 градуса на въздуха и нагорещено до над 50 градуса трасе. И въпреки че в хода на надпреварата то ще изстива, тъй като слънцето ще започне да залязва, то това не дава повод за спокойствие на Люис.

„Състезанието често е доста по-топло там, а от Ферари са много добри при по-горещо време, обясни Хамилтън. – Условията в Китай бяха много добри за мен с нашата кола. Когато температурите се повишат, както видяхме в Австралия, това не е най-доброто за нас. Просто още изучаваме гумите.

Надявам се, че ще бъде по-добре. Определено мисля, че ще е по-добре от Мелбърн. Но смятам, че Ферари ще са много бързи в следващото състезание. Но на пистата има и много дълги прави. А ние, смятам, още имаме най-добрия двигател и това ще изиграе своята роля.“

„Мисля, че ако можем да съперничим отново на Мерцедес, това ще са много добри новини, каза от своя страна Фетел. – Те са много, много силни. Тази година отново имат много добър пакет и ако можем да сме близо до тях, ще е добре. Мисля, че има неща, които можем да свършим по-добре, да се подобрим.“