Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън одобри наемането на Ботас, разкри Тото Волф

Хамилтън одобри наемането на Ботас, разкри Тото Волф

59
0

Люис Хамилтън е одобрил наемането на Валтери Ботас за пилот на Мерцедес през 2017 г. Това разкри спортният шеф на тима Тото Волф. Финландецът ще замести напусналия спорта Нико Розберг, като подписа договор за една година с опцията за неговото удължаване. Волф се надява отношенията между двамата да са по-лесни за контролиране спрямо предишната двойка пилоти Хамилтън-Розберг. Според Волф взаимоотношенията между тях са били по-напрегнати от обичайното, тъй като те имат дълга история на съперничество в по-малките серии.

„Люис каза, че смята Валтери за чудесен човек. Той е всъщност един от пилотите, с който е в добри отношения и е на мнение, че е добра опция за тима, заяви Волф пред BBC. – Мисля, че тя ще проработи добре. Нещата между Нико и Люис бяха добре, но имаше много неща от миналото между тях. Сега взаимоотношенията са напълно нови и няма враждебност. Ще има моменти, в които ще е трудно, но мисля, че ситуацията е добра и ще е по-лесно да се справяме с нея, спрямо тази в миналото. Но може и да греша.”

Волф също така обясни, че бъдещето на Ботас в тима след 2017 г. не е гарантирано, като тимът си оставя възможност за промени за 2018 г., ако Валтери не се справи достатъчно добре. След края на този сезон изтичат договорите на Себастиан Фетел с Ферари и на Фернандо Алонсо с Макларън, като двамата са възможни варианти за пилоти на Мерцедес за 2018 г. Австриецът обаче подчерта, че са подписали с Ботас с намерението да работят с него в дългосрочен план.

„Не бихме избрали Валтери, ако не смятахме, че той е достатъчно добър да продължи да работи с нашия тим и в бъдеще, обясни Волф. – Имаме вяра в него и мислим, че той може да остане при нас дълго време. Но пазарът е много динамичен в момента. За следващата година възможности ще има – млади пилоти, Себастиан, Фернандо, Валтери. И Ботас разбира това.”