Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън определи наказанието си като тежък удар

Хамилтън определи наказанието си като тежък удар

70
0

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън определи наказанието си от 5 места назад в решетката като тежък удар преди началото на състезателния уикенд в Китай. Санкцията му бе наложена заради нерегламентирана смяна на скоростната кутия, по която има сериозни поражения след предишното състезание в Бахрейн.

„Трасето през много от годините е било добро за мен и се чувствам добре, идвайки тук, заяви Люис. – Но когато дойдеш в Шанхай и разбереш, че ще стартираш с 5 места назад спрямо постигнатото в квалификацията, е много тежък удар. Но просто го приемаш. Надявам се да стартирам от възможно най-добрата позиция с оглед на наказанието.”

Хамилтън заяви също така, че очаква лесен уикенд за съотборника си Нико Розберг, но това не означава, че той няма да натиска здраво и да се опита да спечели, ако има шанс.

Британецът също така заяви, че не е притеснен относно надеждността на колата си, въпреки че проблемът в трансмисията не бил свързан с удара с Валтери Ботас на старта в Бахрейн. Затова Люис ще се концентрира върху представянето си на пистата и ще се стреми повече към победата, отколкото към ограничаване на щетите от задната стартова позиция.