Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще стартира от бокса, наказание и за Строл

Хамилтън ще стартира от бокса, наказание и за Строл

81
0

Люис Хамилтън ще стартира от бокса в Гран при на Бразилия. Това стана ясно, след като екипът му Мерцедес наруши правилата на закрития парк, за да смени части по болида му, който сериозно пострада след удара в предпазните стени в първата част на квалификацията.

От отбора обявиха, че ще сменят цялата задвижваща система в колата на Люис, което означава, че ще бъде използван 5-и двигател с вътрешно горене, 5-о турбо и 5-а хибридна система MGU-H.

„Бях изненадан, обясни инцидента си британецът. – Колата опираше в асфалта през целия завой. А когато това се случва, то води до блокиране на пода. Такива неща стават често когато колата не е добре загряла и гумите са студени.

Не преминах по-бързо на това място, отколкото го правех преди. Но това е моя грешка и поемам пълната отговорност за нея. Не бях правил грешки цяла година и от много време не бях се удрял в стената.“

Назад в решетката ще потегли още и Ланс Строл. Пилотът на Уилямс имаше технически проблеми в 3-ата свободна тренировка и се наложи смяна на скоростната кутия. Това му коства 5 места наказание в решетката. Заради санкциите на Брендън Хартли от 10 позиции и на Пиер Гасли от 25, се очаква Строл да все пак да потегли 17-и.

Пилотите на Торо Росо ще са след него 18-и (Хартли) и 19-и, а получилият 10 места наказание за 8-а за сезона хибридна система MGU-H Даниел Рикиардо ще е 15-и на грида.