Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън със значителна преднина във втората сесия в САЩ

Хамилтън със значителна преднина във втората сесия в САЩ

55
0

Люис Хамилтън с Мерцедес бе най-бърз със значителна преднина и във втората свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин. Лидерът в шампионата изпревари с почти 0.4 сек Макс Верстапен от Ред Бул и с над половин секунда съперника си за титлата Себастиан Фетел. Другият пилот на Сребърните стрели Ботас остана 4-и на 0.6 сек от лидера.

Пети и 6-и се наредиха Даниел Рикиардо и Кими Райконен, а 7-и остана Фернандо Алонсо. Пилотът на Макларън бе най-бърз от останалите, като изоставането му спрямо Кими бе 0.8 сек. Това още веднъж показа голямата разлика между водещите 3 тима и другите екипи в решетката.

Първи на пистата във втората сесия очаквано излезе Алонсо, който заради хидравличен теч пропусна цялата първа сесия заради хидравличен теч. Бързо на трасето се появи и Квят, който не кара в първата тренировка за сметка на Шол Гелаел. Алонсо с гумите софт записа 1:39.023 мин, следван на 0.7 сек от руснака. Бързо обаче това време бе подобрено от Окон, който със суперсофт постигна 1:37.976 мин.

 

 

Ботас първи слезе под 1:37 мин за обиколка. Райконен със суперсофт обаче бе с 0.3 сек по-бърз, а в същото време Хамилтън със софт излетя на предпоследния завой и не записа време. В следващия си опит той постигна 3-и резултат , като пред него бяха Макс Верстапен и Рикиардо от Ред Бул с гуми съответно суперсофт и софт.

 

 

Фетел също допусна грешка на предпоследния завой и излетя в чакъла, но успя да се върне на пистата без сериозни поражения по колата. Неразбирателство имаха пилотите на Хаас. Магнусен искаше движещия се пред него Грожан да се махне от пътя му, а след като го изпревари по агресивен начин, Ромен със сарказъм определи маневрата като изключително интелигентна.

 

 

Ботас първи сложи най-меките гуми ултрасофт и поведе в класирането с половин секунда пред Рикиардо. Хамилтън също с ултрасофт обаче бе с цяла секунда пред съотборника си, при това допускайки грешка на предпоследния завой. Постижението му от 1:34.668 сек е нов рекорд на пистата. Валтери подобри резултата си, но отново бе на над 0.6 сек от лидера в шампионата. Райконен излезе 3-и на 0.8 сек от Хамилтън.

 

 

Верстапен с най-меките гуми постигна 2-и резултат, на 0.4 сек от Хамилтън. Рикиардо бе по-бавен – на 0.8 сек, и зае 5-ата позиция. Фетел бе 3-и на половин секунда, а Ботас 4-и. Най-добър от останалите беше Алонсо. Испанецът зае 7-ата позиция, на 1.6 сек от водача. След него се наредиха Маса с Уилямс и пилотите на Форс Индия – Перес и Окон.

В последните 40 мин пилотите започнаха да правят симулации на състезателно темпо с много гориво и ултрамеки гуми. Фетел се прибра в бокса по-рано, оплаквайки се от проблеми с предната си. Колата му бе разглобена в предната част, за да се види какъв е проблема в болида му.