Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън запазва победата си, получи само порицание

Хамилтън запазва победата си, получи само порицание

20
0

Люис Хамилтън получи само порицание за пресичането на линията, която разделя входа на бокса и пистата по време на Гран при на Германия. Така той запазва победата си в надпреварата за Гран при на Германия.

Стюардите разследваха поведението му, след като британецът в последния момент се отказа от спиране в бокса в периода зад колата за сигурност, като от бокса му наредиха в крайна сметка да остане на трасето.

В този момент обаче пилотът на Мерцедес вече беше преминал конуса на алеята на пита, и за да не влезе в него, пресече линията, която разделя входа на бокса и пистата, минавайки през тревата.

В правилника е казано, че освен в случаи на форсмажорни обстоятелства, които трябва да бъдат признати за такива от стюардите, пресичането на тази линия от даден пилот е забранено.

В съобщението на стюардите се признава, че Хамилтън е нарушил правилата, но заради това, че пресичането е станало след объркване в дискусията с тима дали да влезе или не, както и заради това, че маневрата му не е довела до опасност за други пилоти и е станала в период зад кола за сигурност, санкцията е минимална.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter