Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Няма кой да ме спре за титлата, само аз мога да...

Хамилтън: Няма кой да ме спре за титлата, само аз мога да я изгубя

53
0

Световния шампион  Люис Хамилтън смята, че няма кой да го спре по пътя му към нова титла, освен самият той. След успеха си в Гран при на Италия британецът увеличи аванса си пред съотборника си в Мерцедес Нико Розберг на цели 53 точки. И изглежда, че само повреди в болида и собствени грешки на Хамилтън могат да го лишат от 3-а корона.

„Няма да позволя на никой да застане на пътя ми, коментира Люис. – Единственият човек, който може да ми отнеме титлата, съм самият аз. Ще направя всичко възможно това да не се случи. Тази година съм по-силен от всякога и сега остава просто да си свърша спокойно работата на пистата.”

По отношение на предстоящото състезание в Сингапур, Хамилтън заяви, че очаква тежък уикенд: „Трасето е градско и е сложно. Но е от любимия ми тип. Трябва да си фокусиран на 100% за пълни 2 часа, което е по-трудно отколкото звучи при тази луда влажност на въздуха. Малка грешка и си в бариерите. Печелил съм 2 пъти тук, като и двата пъти беше от полпозишън. Това показва колко е важна квалификацията. Няма да е лесно да ги направя 3. Но ще натискам здраво за това.”

Розберг от своя страна заяви, че с оглед на ситуацията не му остава друго, освен да атакува максимално. „Нямам какво да губя. Ще подходя към оставащите 7 състезания с максимална атака. Знаем, че имам темпото да спечеля на това трасе. Надявам се на безпроблемен уикенд, който да ми даде възможността да разкрия потенциала си.”